18 Haziran 2011 Cumartesi

Kaplan Dağ Restorant - Tire

Kaplan Köyü, Tire
+90(232)512-6652 / +90(232)511-2255

Tire'ye İzmir-Aydın Otoyolu'nun Selçuk çıkışından gittik. Selçuk'tan sapınca 28 km'lik dar bir yol ama zemin düzgün. Tire'ye varınca (yan yana kahvehaneler görünce vardığını anlıyor insan) tam karşıdaki sokaktan Kaplan Köyü'ne doğru tırmanma başlıyor. Yol dar, virajlı ve yanlarda bariyer yok. Gece iniş insanı ayıltacak cinsten. Yaklaşık 10 dakika tırmanma sonrası Kaplan Köyüne varılıyor. Diğer Kaplan lokantalarını geçerek köyün çıkışında Dağ Restoran'a ulaşılıyor.
Yemyeşil bir çevrede, ahşap ağırlıklı bir salon. Camlardan Küçük Menderes Vadisi kuşbakışı gözükmekte. Kalamadık ama günbatımı keyifli olsa gerek. Ne yazık ki ot mevsimi değilmiş ziyaretimiz, pek çok ot yiyemedik. Ne güzel ki Karadut mevsimi imiş.
Mezeler ile açtık. Girit Kabak, Deniz Börülce, Kabak Çiçeği Dolması... Sonra da ara sıcak olarak Pazı Mücver ve Keşkek. Ardından da Tire Köftesi yedik. Taze Domates ve Biber üzerinde şişte pişirilmiş, sık yapılı bir köfte. Hemen ardından da Lor üzerine Karadut Reçeli ve Ceviz Krokan aldık. Yemek ile de Karadut şerbeti.
Buraya gelmek ve yemekler bir ayin gibi. Burada hiçbir yere gidilmiyor yalnızca yemeğe, ve belki de (Salı günü olduğu için kaçırdığımız, ama tekrar gelmeyi planladığımız) Tire pazarı için geliniyor. Yine de değer.


Gidiş Tarihi : Temmuz 2008
http://www.kaplandag.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder