22 Haziran 2013 Cumartesi

Anadolu Sofrası - Çengelköy

Zübeyde Hanım Caddesi
28/A, Çengelköy
İstanbul
tel : (216)202-1008

Natoyolu caddesi üzerinde, eski Maxi'yi az geçince, dışarıdan albenisi olmayan bir mekan. Menü biraz oradan, biraz buradan. Ancak Tokat kebabını İstanbul'da en iyi yapan yerlerden biri. 


Vedat Milor'un betimlemesi ile : 

"Fırın gürgen odunu ateşiyle ısıtılıyor. İs kokmaması için bu önemliymiş. Çekirdeksiz ve tuzla ovulmuş, acı olmayan Gönen patlıcan, kuzunun arka budu, patates, kuyruk yağı bir şişe takılıyor. Başka bir şişe gene kuyruk yağıyla kuzu pirzola takılıyor. Sonra hepsi ayrı ayrı şişlere domates, sarımsak ve yeşil biber ekleniyor. Şişler fırına dikey olarak sallandırılıp yandan gelen köz ateşi ısısıyla yarım saatte pişiyor. Bu arada etlerin yağları fırının ortasındaki bir hazneye akıyor ve süzülüp sos olarak kullanılıyor. Taşköprü sarımsağı eriyip jöle gibi oluyor. Patatesler hayatınızda bir kez daha bulamayacağınız harika cips haline geliyor. Patlıcan desen mis gibi köz kokuyor ve adeta tatlı. Biber mükemmel. Domatesler de özellikle şişten akan kuyruk yağı ve sebzelerin sularıyla soslanınca inanılmaz keyif veriyor."

Pişmesi 40 dakika kadar alıyor. Önden telefon ile sipariş vermekte fayda var.

ziyaret tarihi : 2 Haziran 2013

www.anadolusofram.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder