20 Ağustos 2012 Pazartesi

Taverna Agelerou - Lesvos

Agias Fokas, Vatera
Lesvos, Greece

Agias Fokas, adanın güneyindeki Vatera kumsalına 5 km batıdaki bir balıkçı barınağı. Dimitris'in balıkçı lokantası Lesvos/Midilli'deki en iyi deniz ürünlerini bulduğumuz yerdi. Herşey taze, sunum ve pişirme basit ama özenli. Ahtapot, Kalamar, Mırmır, Barbun, Çipura, Karagöz, Salatalar, Zeytinyağlı Börülce ve Uzo. Toprak yol ve ahşap köprüğden geçilerek ulaşılan mekan kesinlikle çabaya değiyor. Arkasındaki burunda bir Poseydon tapınağı da varmış ama gece geldiğimiz için göremedik.

ziyaret tarihi : 16 Ağustos 2012

The Octapus - Lesvos

Molyvos Harbour,
Lesvos, Greece
tel : +30 22530 71317

Molyvos'un Kaş'ı andıran limanının içinde, birbirine tıpatıp benzeyen lokantalardan köşede, dolayısı ile daha esintili olanı. Ahtapot, kalamar, sardalya, kabak çiçeği, cacık vs. Beklentileri karşılaşan, ancak aşmayan bir mekan.

www.octapus-restaurant.com

ziyaret tarihi : 11 Ağustos 2012

Women's Cooperative - Petra, Lesvos

Petra, Lesvos
Greece

Petra iskelesinin karşısında, ev hanımlarının ekonomik bağımsızlığı için oluşturulmuş kooperatif lokantası. Ev yemekleri, dolma, imambayıldı vs. yemek mümkün. Aynı zamanda bazı deniz ürünleri de var. Ev lezzetini tatmak için çok uygun bir mekan.


ziyaret tarihi : 12 Ağustos 2012

Taverna Vafios - Lesvos

Vafios, Molyvos
Lesvos, Greece

tel : +30 22530 71752

Molyvos'tan dağa doğru 5 km kadar çıkınca, tüm sahili gören terası ile dağ lokantası. Lesvos/Midilli'de tek düzgün bulabildiğimiz et lokantası. Kuzu dolması, nohutlu kuzu tandır güzel. Ağaçliıklı teras esintili. Sahibi Nikos eski Edremit'li bir aileden. Dolayısı ile servis de buralara göre sıradışı.

www.taverna-vafios.gr

ziyaret tarihi : 13 Ağustos 2012

Anemoessa - Lesvos

Skala Sikamias
Lesvos, Greece
tel : +30 22530 55360

Assos'a karşı küçük balıkçı köyü Skala Sikamias'ın limanındaki lokanta. Lesvos/Midilli'deki en iyi deniz ürünleri yerlerinden biri. Tuzda sardalya, şarapta ahtapot, barbun, salata, hepsi çok lezzetli. liman içindeki atmosfer ve çalışanların candanlığı da cabası.

ziyaret tarihi : 13 Ağustos 2012