4 Temmuz 2014 Cuma

Seki Restaurant - Kapadokya

Uçhisar, Göreme
Türkiye
+90 384 219 31 30

Güvercin Vadisine yuarıdan bakan, beş tane eski evden oluşan bir motel Argos. Teras teras aşağıya doğru inerken Saki Restaurant. Güvercan Vadisi, Göreme'nin başlangıcı altta. Mükemmel bir hacimde çeşitli numaralar ile uçan güvercinler ve kırlangıçlar yukarıda. Sakin ve huzur veran bir müzik. Mükemmele yakın servis.

Bonfile'den kıyılmış etin çemen ile marine edildikten sonra yoğurt ve çubuk patates üzerinde servis edildiği Çemen Kebabı ve 44 saatte, 60 derecede yavaş yavaş pişen kuzu kolu'nun kıvamı çok güzel. Şarapları kendi bağlarının üzümünden. Her şey mükemmel gibi. Fiyat biraz üst perdeden ama ortama veriliyor bu ücret.

ziyaret tarihi : 4 temmuz 2014

Little Lucca - San Fransisco

724 El Camino Real
South San Francisco, CA 94080
Tel: 650-589-8916


Tripadvisor'a göre güney San Fransisco'nun en iyi mekanlarından. Mini minnacık bir sandviççi. İçeride, kasada bir italyanımsı teyze ve sandviç yapan 4-5 tombiş hispanik abla var. Pek fazla yer de yok.

Sandviçlerin içine koyulacakları seçmek mümkün. Bi rekmek eşleniği boyuttaki sandviçlere önce hardal, mayonez, turşu, marul yerleştiriliyor isteğe göre. Sonra da artık ne sipariş verildiyse. Pastırma gibi basit ama lezzetli gitmek de mümkün, southwestern bbq gibi rafine ama zor yenen seçenekleri denemek de.

Doğrusu amerikan deli sandviç için iyi bir örnek ama sadece ritüeli için dahi bir uğramakta fayda var. Bu küçücük mekanın önünde yirmi kadar araba olması konuyu açıklar sanırım.

ziyaret tarihi : 23 Haziran 2014

http://www.littlelucca.com/

Sam's Chowder House - Half Moon Bay

4210 North Cabrillo Highway
Half Moon Bay, CA 94019
tel : +1 650 712 0245


San Fransisco Bay Area'da en iyi deniz ürünü yenilecek mekanlardan biri. Half Moon Bay limanında. Terasından manzara çok güzel.

Lobster Roll Amerika'da ilk beş sandviç arasında imiş. Chowder çok lezzetli. Bir şey bulunacaksa patatesi biraz bolca denebilir. Balık rock cod denedim. Lezzetsiz ama süslemeleri her Amerkian balığında olduğu gibi enteresan. Altta taze mercimek. Üzerinde ıspanak ve kremalandırılmış sarmısaktan bir yatak. En yukarıda sası balık.

Çok geniş bir mekan. Yaklaşık 100 arabalık otoparkı anlatıyor zaten. Bir de Palo Alto şubeleri varmış.

Ziyaret tarihi : 22 Haziran 2014

http://www.samschowderhouse.com/index.php