22 Haziran 2013 Cumartesi

Taverna ta Maggalia - Gümülcine

Midhos (Çepelli Köyü)
Gümülcine, Yunanistan
tel : +30 253 10 93310

Gümülcine'nin çıkışında, Çepelli köyü'ndeki Üzeyir Mehmet'in mekanı. Çınar ağacı ve asmaların altında, bahçede yemek mümkün. Etraf yemyeşil. Klasik türk musikisi, çeşitli ızgaralar, oğlak çevirme ve Gümülcine ve Middili adası'ndan uzolar. Kırmızı kareli masa örtüleri hoş. Servis içten. Klasik mezelerin yanında kızarmış mantar, bir de domates ile eritilmiş beyaz peynirli mezeler otantik.

ziyaret tarihi : 8 Haziran 2013

http://www.tavernamaggalia.gr/el


Anadolu Sofrası - Çengelköy

Zübeyde Hanım Caddesi
28/A, Çengelköy
İstanbul
tel : (216)202-1008

Natoyolu caddesi üzerinde, eski Maxi'yi az geçince, dışarıdan albenisi olmayan bir mekan. Menü biraz oradan, biraz buradan. Ancak Tokat kebabını İstanbul'da en iyi yapan yerlerden biri. 


Vedat Milor'un betimlemesi ile : 

"Fırın gürgen odunu ateşiyle ısıtılıyor. İs kokmaması için bu önemliymiş. Çekirdeksiz ve tuzla ovulmuş, acı olmayan Gönen patlıcan, kuzunun arka budu, patates, kuyruk yağı bir şişe takılıyor. Başka bir şişe gene kuyruk yağıyla kuzu pirzola takılıyor. Sonra hepsi ayrı ayrı şişlere domates, sarımsak ve yeşil biber ekleniyor. Şişler fırına dikey olarak sallandırılıp yandan gelen köz ateşi ısısıyla yarım saatte pişiyor. Bu arada etlerin yağları fırının ortasındaki bir hazneye akıyor ve süzülüp sos olarak kullanılıyor. Taşköprü sarımsağı eriyip jöle gibi oluyor. Patatesler hayatınızda bir kez daha bulamayacağınız harika cips haline geliyor. Patlıcan desen mis gibi köz kokuyor ve adeta tatlı. Biber mükemmel. Domatesler de özellikle şişten akan kuyruk yağı ve sebzelerin sularıyla soslanınca inanılmaz keyif veriyor."

Pişmesi 40 dakika kadar alıyor. Önden telefon ile sipariş vermekte fayda var.

ziyaret tarihi : 2 Haziran 2013

www.anadolusofram.com