28 Mayıs 2013 Salı

Madam Galife - Moscow

26, Prospect Mira, building 1 (entrance from Grokholsky pereulok)
Moscow, Russia
+ 7 (495) 775 26 01
+ 7 (495) 741 69 65

Aptekarsky Ogorod botanik bahçesine sırtını vermiş, sıcak atmosferi ile Gürcü lokantası. Bilindik Gürcü yemekleri.Adjika ve sarımsaklı ekmek, cevizli tavuk, patlıcan, haçapuri. Ardından bayağı bir çeşit şaşlik. Şaraplar Gürcü, ama Rusya'ya giremediği için Yunanistan'da şişelenmiş. Akşamları canlı piyano müziği var. Yaz aylarında, hava henüz aydınlıkken parka bakan geniş pencerelerin önü keyifli.



Ziyaret tarihi : 28 Mayıs 2013


http://old.sitnikov.com/club_madam/index.php3?eng=1



10 Mayıs 2013 Cuma

Akdeniz Pastanesi - Antalya

Ali Çetinkaya Caddesi
Antalya
tel : 0242-312 47 19


Doğu Garajı'nın önündeki caddeden 300 metre kadar yürüyünce, sağda. Eski pastane gereksinimleri yerli yerinde. Mermer masalar, küçük su bardakları, tecrübe timsali garsonlar. Burasının yanık dondurması ünlü. Sade, çikolatalı veya karışık alınabiliyor. Biraz alışmak istiyor yerken ama değişik bir tat.

Ziyaret tarihi : 5 Mayıs 2013

7 Mehmet Restaurant - Antalya

Dumlupınar Bulvarı, Atatürk Kültür Parkı
Antalya
tel : 0242-238 52 00.


Burası için "gelenektir, mutlaka uğranır" demişler. Kızın okçuluk yarışları sonrası biz de bir uğrayalım da gelenek eksik kalmasın dedik. Konyaaltı'nda, parka sırtını vermiş bir lokanta. Boyut olarak fabrika izlenimi verenlerden. Güzel bir terası var. Ağaçların üzerinden deniz manzarası hoş.Lokanta 67 yıllıkmış ama bu mekan yeni.

Başlangıçta gelen limon, biber ve kimyonun tahinle karışımı olan hibeş çok güzel. Patlıcan idare eder.Köfteler satır kıyma. Tandır da gelme nedeni olmasa da gelince yemeliklerden. Bunarın yanında gelen bademli iç pilavı da takdir ettik. İşkembe çorbası kısık ateşte uzun sğrede hazırlanıyormuş. Yine gelince yenesi. Son olarak da kabak tatlısı. Beğendiği kabakların çekirdeklerinden ektirerek, özenle hazırlayarak yaprıkları ceviz ve tahinli tatlı da üst düzeyde.

Ziyaret tarihi : 5 Mayıs 2013

http://www.7mehmet.com/tr


La Focaccia Pizzeria - Roma

Via della Pace 11 (Piazza Navona)
Roma, Italya
tel. 0039-06-68803312

Navona Meydanı çevresinde bir ara sokakta pizzacı. Dışarıda masalar, dükkanın girişinde odun fırını.Dışarıda oturmak hoş olsa gerek, ama biz yer yokluğundan bodrumdaki salona inmek zorunda kaldık. Kötü değil, ama dışarı kadar iyi de değil. Napoli pizzası imiş burası. Hamur şişkin ve kalın. İncecik Roma pizzasına göre daha doyurucu, hatta tıkayıcı.Vegeterian ve bunların margaritasını pek beğenmedik ama gnocchi pek güzeldi. Servis yavaş, kişi başı 20 euro düzeyinde.

Ziyaret tarihi : 26 Nisan 2013

http://1stmuse.com/focaccia/index-e.htm

La Monte Carlo - Roma

v'lo Savelli, 13, Roma
tel : 06 686 1877

Guardian gazetesinin Roma'nın en iyi pizzacıları arasında gösterdiği mekan, Navarno meydanı civarında. Hani bazen yüzyıllık tesisten usta ayrılır, yan sokakta kendi yerini açar ya. Biraz daha geniş, biraz daha modern. Öyle bir his bıraktı Bafetto'dan sonra.
Pek çok kez "en iyi pizza" ödülü alan 30 yıllık mekanda binbir çeşit pizza ve gnocchi kayda değer. Biz margharita ve fruta de mare yedik. Bruscetta, ki yanında piyaz türü fasulye, mantar ve zeytin ile geliyor ortalama. Adam başı 15 euro gibi bir hesap ödedik.

Ziyaret tarihi : 25 Nisan 2013

Da Baffetto Pizzeria - Roma


Via del Governo Vecchio, 114, 
Roma, İtalya

Esnaf pizzacısı kılığında lokanta. Tanıtımlarında "temple of pizza" diye geçiyor. Navona meydanından çıkan sokaklardan birinde. Zaten önündeki sıra yüzünden uzaktan da kolayca farkediliyor. Biz dokuzda gidince pek sıra beklemedik.
Masaya yayılan kağıt üzerinde, metal tabaklarda gelen Roma pizzası güzel. Bu Roma pizzasının sırrı kıvamı galiba. İnce hamur, yeterince domates, yeterince peynir. Bruscetta ile birlikte kişi başı 10-15 euro kadar tuttu.

Ziyaret tarihi : 24 Nisan 2013

7 Mayıs 2013 Salı

Giolitti - Roma


Giolitti
Via degli Uffici del Vicario, 40, Roma
İtalya

İtalyan Roma dondurmasının merkez üssü. Pantheon'dan bir taş atımı uzaklıktaki dükkan, bizim tipik eski Kadıköy ve Beyoğlu pastaneleri havasında. Küçük mermer masalar, pembe duvarlar, yılların eskitemediği garsonlar ile ekstra birkaç euro ödenip salonun keyfi çıkartılmalı. Hem de bu sayede dışarıdaki kuyruktan da kurtulmak mümkün. Mekan 1890'larda Giolitti ailesi tarafından kurulmuş.
Dondurmalar çok kaliteli. Yüzlerce çeşit arasında hiç sıradan olmayan şampanya, pirinç, riccotta gibi çeşitler var. Seçim zor ama keyifle yeniyor. Bir de özel kuplar var. Ege, İtalya 1990 şerefine ilk kez yapılan Copa Mondiale denedi. Yaklaşık 40 santim yüksekliğinde, içinde custard ve tiramisu'lu dondurma, pandispanya, gofret, krema vs olan görkemli bir kup geldi. Bir kişi bizim gibi abartmazsa 6-7 euroya çıkabiliyor.

Ziyaret tarihi : 24 Nisan 2013